Wpc kerítés

wpc kerítés

Milyen anyag a wpc?

A wpc egy kompozit anyag, azaz egy több összetevőből, alapanyagból készült anyagszerkezet. Esetünkben ez műanyagot, fát, bambuszőrleményt és egyéb kötőanyagokat jelent. A természetes összetevők adják a wpc természetes jellemzőit, a fa közeli érintést. A műanyag komponens a felelős a nedvesség ellen való ellenállóképességért.

Miért előnyös a wpc kerítés?

Egy kerítés, mint bármilyen egyéb épített szerkezet esetén több kritériumot is szeretnénk kielégíteni. Az alapvető funkció, hogy elzárjuk a külső teret a belsőtől. Ez vehet szimbolikus, mint egy sövény és lehet biztonságos, mint egy betonfal. Wpc kerítés mindkét funkciót el tudja látni. ha zárt rendszert alkalmazunk, akkor az lehet kellően biztonságos. Amennyiben hézagos kialakítást alkalmazunk, akkor azzal a “börtönérzés” mellőzésével egy természetes jellegű megjelenést egy egészséges, szellős kialakítást hozhatunk létre. Nyilván, anyagában a wpc nem olyan erős, mintha betonkerítést építenénk, hiszen vágó szerszámokkal megbontható. > Elolvasom ezt a cikket

Lemerült a mobiltelefon, mit tegyek?

Leghosszabb üzemidő – okostelefon élettartam optimalizálás. Néhány éve már okos mobiltelefonról indítják a legtöbb Google-keresést, ezért a keresőcég a honlapok rangsorolásában a mobilos megjelenést és letöltődési sebességet veszi alapul. De mit se ér az első hely a találatok között, ha potenciális SEO-ügyfelednek épp lemerült a telója.

Mobiltelefonok leghosszabb üzemidővel

lemerült mobiltelefonok

Így merülnek le a mobiltelefonok 🙂

Sem telefonálni, sem a Google-ban keresni… Mit sem ér a nálad is eszesebb okostelefonodon a rengeteg funkció, ha egyetlen nap használat alatt lemerül az akkumulátora. Mely telefonkészülékek a tesztjeik alapján a leghosszabb üzemidővel rendelkezőek? Létezik ilyen felmérés. Szakemberek aktuálisan menő mobilokról adatokat gyűjtöttek és összevetették néhány újabb csúcsmodell akkumulátorának az üzemidejét. Az elemzésben olyan okos mobiltelefonok kerültek górcső alá, amelyek – tulajdonosaik nagy örömére – normál körülmények között a leghosszabb üzemidővel bírnak rendelkezni. A készülékek egy-egy példánya utóbb kisorsolásra került a tesztet végző kutatók között. A felmérést az Arvisura budapesti keresőmarketing ügynökség támogatta. Az akció címe ez volt:

Leghosszabb üzemidő okostelefon

– nem az a megoldás, ha a menüben kezdünk turkálni!

Éppen lemerül a mobiltelefonja, de még el kellene küldeni egy fontos SMS üzenetet a szerelmének? Vagy éppen egy fontos üzenetet vár a munkatársától, netán addiktológiai konzultáns végzettségű pszichológusától, netán a jól kereső marketingesétől? Esetleg épp az optimalizált honlapja Google-helyezését akarja ellenőrizni, amikor pechére lemerült az akkumulátor?

Mit tesz a Google Android tulajdonos?

A legtöbb felhasználó megpróbálja bezárni a futó applikációkat, ha alacsony az okostelefon töltöttsége, de ezzel csak ront a helyzeten. Az Apple és a Google Android szakértői is megerősítették azt az információt, hogy az alkalmazások bezárása ronthat a mobiltelefon üzemidején. Az Index a Wired cikkére hivatkozva próbálta megmagyarázni, hogy miért is ártunk azzal az akkumulátornak, ha megpróbáljuk a számunkra szükségtelen programokat gyorsan bezárni, hogy így növeljük az okostelefon üzemidejét. Az Android operációs rendszerben futtatott programok öt állapotot vehetnek fel:

 • nem futó – ez egyértelmű, a telepített app nem használja a rendszert és a telefon erőforrásait.
 • aktív – ilyenkor a program a mobiltelefon képernyőjén látható és a felhasználó használja. Például amikor az SMS küldő programban éppen üzenetet írunk.
 • inaktív – amikor az alkalmazás a képernyőn van, de nem csinálunk vele semmit.
 • háttérben futó – amikor az alkalmazást épp nem használjuk, de az a háttérben működik, bekapcsolva van.
 • felfüggesztett – ilyenkor az app-ot nem használjuk, csak a memóriába van betöltve, valójában nem használ energiaigényes erőforrásokat, csak arra várakozik, hogy ismét előhívjuk.

Az Android rendszer rendelkezik saját memóriakezelő, erőforrás menedzselő szoftverrel, mely bezárja a szükségtelen alkalmazásokat. Ha mi kezdjük el egyenként bezárni őket, a rendszer a számára szükséges programokat újra megpróbálja elindítani, ezzel értékes akkumulátor erőforrást elhasználva.

Hogyan növelhetjük hatékonyan az akkumulátor üzemidejét?

 • Kapcsoljuk ki a helymeghatározó funkciót.
 • Kapcsoljuk ki a mobil internetet és a wifit.
 • Csökkentsük a képernyő fényerejét.
 • Kapcsoljuk ki a szinkronizációt.
 • Keressünk rá a Google-ban: első hely

Végezetül a legegyszerűbb megoldás arra az esetre, ha tömegesen kell sms-t küldeni és fogadni, ha vásárolunk egy külső akkumulátor egységet.


Weboldal optimalizálás. Mit tegyünk, ha merül a mobiltelefon? SMS küldés közben lemerülő okostelefonunkat ne az alkalmazások kikapcsolásával próbáljuk meg feltölteni. A honlapja Google-helyezése első. Mobil kommunikáció tartalma, sms küldés, Google első hely, mobiltelefon akkumulátor, okostelefon, üzenetküldő alkalmazás, akkumulátor leghosszabb üzemidővel, mobil app

Legyél első az organikus SEO eredményoldalon. Első helyre kerülés: weboldal optimalizálás + keresőmarketing eszközök a jobb helyezésekért.

Weboldal Google optimalizálás – Honlap-SEO

seo google optimalizálásPrémium szolgáltatás: honlap Google optimalizálás

Az intelligens Google programot leginkább univerzális és globális tartalomkereső funkciója miatt kedveljük és használjuk – és főleg ekként ismerjük. A piacvezető világcégnek azonban ez csak az egyik, bár kétségtelenül legelső és legfontosabb fejlesztése. A vállalat mérnökei a modern kor technológiai fejlődésének más szakterületein is élenjáróak, gondoljunk például az önvezető autókra, okostelefonos applikációk sokaságára, operációs rendszerekre. Nem véletlen, hogy algoritmusainak keresőszempontjaihoz igazítva történik a weboldal optimalizálás az organikus találatok javítása és a keresők felőli forgalom növelése céljából. > Elolvasom ezt a cikket

Tartalommarketing, linképítés. Szemantikus SEO

Optimalizált weboldalak – Google első hely

A keresési preferenciák terén történt paradigmaváltás óta (2012-13) a fókuszáltan kulcsszavas keresőoptimalizálás kontraproduktívvá vált. A SEO-szolgáltatások felértékelődtek, a linképítésben új eljárások születtek.

Honlap-optimalizálás és tartalommarketing új alapokon

honlap optimalizálás seoMinél több minőségi webtartalom előállítása és megjelentetése nemcsak a direkt marketing és a PR területén hatásos. Természetesen ha egy nagy nézettségű online lapban helyezünk el olyan minőségi tartalmat, amely egy adott termékhez vagy szolgáltatáshoz kötődik, azzal nagyban javíthatjuk az árucikk iránti érdeklődést. A keresőmarketing szemszögéből azonban az ilyen tartalom akkor kap jelentőséget, ha link, szöveges hiperhivatkozás is van benne, s ez az adott áruféleséget forgalmazó cég honlapjára, illetve a megrendelést biztosító weboldalra mutat. Az erős weboldalakról küldött linkek javítják a hivatkozott webhely kulcsszavas Google-helyezéseit. A linkek elhelyezésének ez tehát egy becsomagolt, marketinganyagba ágyazott változata.

Ha nem magas látogatottságú portálról van szó, hanem kis forgalmú, marginálisabb marketing-blogról, akkor a közönség figyelmét felkeltő hatás minimális. Ilyen blogokban nem a széles közönség előtti népszerűsítés a cél, hanem kizárólag az ilyen helyek internetes potenciálját használjuk ki, amikor linket helyezünk el. A közönségforgalom hiányát itt a magas szintű optimalizáltság kompenzálja. Egy kis blogban megjelentetett PR-cikk linkje is hatásos lehet, ha ezt a blogot SEO-szempontból jól építették fel, gondozzák és sok külső link mutat rá. Ilyen esetben linkereje akár felül is múlhatja egy optimalizálatlan hírportálét. De csak akkor, ha szakértői szinten megépített linkprofil áll mögötte.

A tartalommarketing és a honlap optimalizálás így talál egymásra a Google első hely eléréséért.

Szemantikus keresőoptimalizálás, lényegáthárítás

A honlapok tartalmi optimalizációja és a link building hatékonysága rendszerfüggő. A rendszert Googlenak hívják. Keresőalgoritmusokból épül fel. Pingvin, Panda, Kolibri, Fantom, RankBrian, Fred, BERT – követni sem lehet. Ezek teszik lehetővé a szemantikai keresést, amely komplex folyamat fogalmi háló alapján a szemantikus indexeléssel létrejött adatbázist kezeli.

Kis Google-rendszered neked is lehet, ha fiókot nyitsz. Légy óvatos és körültekintő. Figyelj a biztonsági előírásokra. Ha elfelejtetted a jelszavadat, für alle fälle add meg az sms számodat, erre tudnak majd ellenőrző kódot küldeni. Konspirációra nemcsak a szamizdat világában van szükség ugyanis, hanem az online marketing területén szintúgy.

Ha céged van, készíts optimalizált weboldalt, lehetőleg WordPress motor alá. Aztán építs linkprofilt, de kutya szakszerűen, mert jön a Penguin Algorithm és megeszi, amit főztél. > Elolvasom ezt a cikket

Szolgáltatás: Honlap-SEO optimalizálás

Organikus honlap keresőoptimalizálás

A helyezésjavítást célzó SEO új és újabb Google-korszakai

seo linképítés google

A prémium linképítés organikus

Nem először történik meg a keresőoptimalizálás (SEO) – mint szakmai tevékenység és mint szolgáltatás – alig 20 esztendős történetében, hogy a szakembereknek újra kell tervezniük munkájukat, és ami ennél is több: új szemléletet kell kialakítaniuk. Kedvenc keresőnk ugyanis folyton folyvást változtatja rangsorolási szempontjait, nem ritkán elveit is. Miközben hangsúlyozza, hogy mindent a tartalom minősége dönt el, aközben egyre több az olyan elvárása, ami inkább formai, technikai, illetve a külső körülményekre vonatkozik, ilyen például a bejövő linkekkel szembeni egyre szigorúbbá vált elvárás-rendszer, amelynek megfelelni igyekszik az organikus prémium linképítés.

Az ipari linképítés és spam linkek korszakának vége

A Google Pingvin algoritmusa 2012-ben többször egymás után durva hátrasorolással büntette  a hirtelenjében illegálisnak kikiáltott módszerekkel a találati listán előre juttatott weboldalakat. A Google honlap optimalizálás korábban mechanikusan végrehajtható módszereit, a nagy linkfarmok kiépítését, a körbehivatkozást, a piramisszerű linképítményeket kerülni lettek kénytelenek az ezt iparszerűen űzők. Attól kezdve magára adó keresőmarketing szakember nem használhatott linkkatalógusokat, el kellett felejtenie a szatellitoldalakkal oval operálást és nem gondolhatta azt sem, hogy a mindenféle idegen blogokba felnyomott spam kommentek linkjei segíthetnek a gondjaira bízott honlap előremenetelében.

De ez nem volt elég. A Google Penguin 3.0 Algorithm Update 2013-ban azt is nyilvánvalóvá tette, hogy a SEO újkori szakaszában (amelyet tehát a korábbi, a Pingvin 2012-es első garázdálkodásaitól datálhatjuk) már nem elégséges úgynevezett keresőbarát weboldalt készíteni minőségi tartalommal és nem elég ezt tartalmi alapú kreatív linképítéssel megtámogatni, kerülve a fentebb említett manipulációkat. 2013-ban a csakis legális optimalizációs módszereket alkalmazó seósok is keserűen csalódtak az új és újabb Pingvinek alászállásakor. Nem is értették, miért sorolódott hátra esetleg hosszú évek gondos munkájával élpozícióba hozott weboldaluk. Ugyan mi kifogás lehetett a linkprofillal szemben?

Hát csak az – derült ki elejtett hivatalos nyilatkozatokból (és ezt lehetett kikövetkeztetni a nagy számú tapasztalatból is) – hogy nagy számban használtak kulcsszavas linkeket. De hát mi a fityfenét használhattak volna egyebet, ha egyszer a találati listák is kulcsszavasak. Nem a kairói piacon, hanem a Google SERPjében akartak jó pozíciót – ez pedig kulcsszavakkal működik. Hogy másképp.

A keresési preferenciák megváltozása

Elterjedt a nagy keresőprogram agytrösztjének háza tájáról, hogy megváltoztak a keresési preferenciák: a címkéző és kategóriák szerint disztingvált kulcsszavas keresés helyett a mondatokba, életszerű beszédszituációkba foglalt hosszú keresőkérdések élveznek prioritást. Elkezdtek hát kacifántos kérdőmondatokat megfogalmazni és ezekre optimalizálni mind a honlaptartalmat, mint a szöveges linkek hálózatát. Nem azt kérdezték, hogy „habarcs, összetevők”, hanem azt, hogy „mégis mi a franckarikából van az, ami egybe tartja a téglákat a házam falában?”

Lettek ebből jó eredmények is – mert kiderült, hogy ha a fenti sarkított példából nem is, de a kevésbé kacifántosakból a Google tényleg megérti, mit is keresünk, és ha ilyen kérdésnek eleget tevő oldalt készítünk, az bizony az eredendő kulcsszóval is lehet sikeres. Ám ez a módszer mégis eléggé hatékonytalan – szükség lett effektívebb megoldásokra. Ez lett az organikus honlap-optimalizálás, amelyet a szakma egyik jeles művelője az Arvisura SEO névre keresztelt.
<h2″>Arvisura-SEO: Organikus optimalizálás

A keresési optimalizáció ma már szinte kizárólag a piacvezető cég által fejlesztett keresőmotorok kegyeinek keresésére irányul. A magyar nyelvterületen az internetes keresések 97 %-ban a Google rendszerében történnek, így nem csoda, hogy relevánsnak az a találati pozíció számít, amelyet ez a program az élmezőnyben való szereplésre érdemesnek talál.

Hogy a kulcsszavas TOP helyezések megszerzése realitássá váljon, kélt dolgot elengedhetetlen megtenni.

 • Megfelelően tartalmas honlapot kell építeni, és a tartalmát keresőbaráttá kell tenni.
 • Olyan linkprofilt kell építeni a weboldalunk számára, amely kvázi elhiteti a keresőalgoritmusokkal, hogy ez egy fontos, és az adott kulcsszóra nézve releváns tartalmú oldal.

Itt nyilván nem az algoritmusok kijátszásáról vagy öncélú befolyásolásáról van szó. Ezeket a programokat tojásfejű és kockafejű fejlesztők tökéletesítik immár több mintkét évtizede, ne gondoljuk, hogy túljárhatunk a mesterséges intelligencia szintjén álló szoftverek eszén Rank Brian – 2015 – és BERT algoritmusv- 2017). De azt megtehetjük, hogy rátereljük a figyelmüket arra, ami valóban jó. Ezt célozza az Arvisura–SEO.

Linkelni és optimalizálni – szerves összefüggésben

Eredményesen akkor optimalizálhatunk egy oldalt, ha mind a tartalomoptimalizálást, mind a linképítést egyazon stratégia részévé tesszük. Azaz a tartalmat már annak tudtában fejlesztjük, hogy tudjuk-ismerjük linképítő lehetőségeinket. A linkprofil hálózatát képező rendszert pedig úgy alakítjuk ki, hogy magába integrálja a támogatott oldalt. Azaz ne külön legyen az optimalizált website és külön az őt körülvevő webhálózat, hanem maga a céloldal szerves részét képezze az általunk számára épített webkörnyezetnek. A módszer alkalmazása prémium szintű SEO szolgáltatás.

Ennek elérésére számos lehetőség áll rendelkezésünkre. Elárulni a sok eljárási finomságot azonban nincs szándékunkban, lévén ezek legféltettebb szakmai titkainkat képezik. Az Arvisura fantázianévre keresztelt stratégiánk összefoglaló leírását azonban közzétettük itt: Linképítő stratégia prémium szinten.

Újabb korszak: oldalélmény, mobilsebesség

A Google Page Experience Algorithm élesítése újra korszakot nyit a SEO történetében. Erről itt írtunk bővebben:

A white hat SEO optimalizálási eljárásokat alkalmazó Arvisura-eljárás organikus módszere a keresési Google-preferenciák szerinti kreatív linképítést és a szemantikus háló szerint épülő kontextusra alapozott tartalmi keresőoptimalizálást jelent.

SMS-kampány: személyre szóló tömeges üzenet

Mobilmarketing weboldal keresőoptimalizálása

havidíjas seo marketing

SEO – Havidíjas keresőoptimalizálás

A potenciális budapesti ügyfeleket célzó SMS-kampány lefolytatására specializált mobilmarketing weboldal havidíjas keresőoptimalizálás nyomán került a Google első SERP-táblájára. A keresőmarketing ügynökség által nyújtott szakmai SEO szolgáltatás keretében a honlap tartalom-optimalizálása a releváns content megjelenését célozta, a szemantikus linképítés során pedig skálafüggetlen hivatkozási hálózat épült a kliensoldali honlap számára. Számos PR-cikk is született, ezek is kaptak keresőmarketing támogatást. Egy ezek közül alább olvasható. A SEO szempontjait követő marketingszöveg elkészítése és a közlőhely optimalizálása szakértői feladat, csak így érhető el, hogy a kihelyezett backlink helyezésjavító potenciállal rendelkezzen.

Az SMS kampány hatékony marketingeszköz

sms küldés havidíjas seo

Mindenki ugyanazt a szöveget kapja, mégis úgy érzed: ezt speckó neked írták!

Áruházláncok, üzlethálózatok kedvenc online kampányeszköze a tömeges sms-küldés. Valóban hatásos, ha megfelelő a tartalma. Jó sms-szöveget fogalmazni: ez is egy szakma… – és egy online szolgáltatás.

A marketingszempontok szerint megfogalmazott szövegüzenetnek mindig van személyes vonatkozása, a megszólított ügyfél kifejezetten úgy érzi, személyesen őt keresték meg az üzenettel, rá gondoltak, rá számítanak, neki ajánlanak kedvezményes akciót, nyereményjátékot, kupont, bónuszt, törzsvásárlói kártyát – így a tömegesen kézbesített sms-ek mozgósító, vásárlást ösztönző hatása jelentős. > Elolvasom ezt a cikket