Tanácsadás: laptop töltés szabályai

Hogyan kell feltölteni az új laptop akkumulátort?

Laptop töltés szabályok

Megfelelően töltse fel a laptop akkumulátorát

Hogyan kell megfelelően feltölteni egy új laptop akkumulátorát a maximális kihasználtság érdekében? – Sokan felteszik ezt a kérdést internetes fórumokban.

Nos, a márkás hordozható számítógépek modern lítium-ion akkumulátorai eléggé kényesek. Meglehetősen magas követelményeket támasztanak az üzemeltetéssel és a feltöltésekkel szemben. Ám érdemes figyelembe venni őket, mert az egyszerű szabályok betartása jelentősen megnöveli az akkumulátor élettartamát. A vásárlást követő első naptól kezdve fontos, hogy a készülék megfelelő üzemmódban legyen.

Új laptop akkumulátor töltése: kisütési ciklus

Az új laptop akkumulátor töltése speciális séma szerint történik: ez szükséges az akkumulátor „kiképzéséhez” és a munkára való felkészítéséhez, valamint a korai napok túl gyors lemerülésének elkerüléséhez. Közvetlenül a vásárlás után az akkumulátort teljesen fel kell tölteni. Szakboltok általában raktárban tárolják, körülbelül 60 %-os hiányos töltöttséggel. Hosszabb távon ez szükséges az akkumulátor kapacitásának maximális megőrzéséhez.

Ajánlás: az akkumulátort be kell helyezni a laptopba, majd a bekapcsológomb megnyomása nélkül csatlakoztassa a hálózathoz a töltő segítségével. Fontos, hogy a hálózati adapter és a telep paraméterei kompatibilisek legyenek. Ez úgy is biztosítható, ha a gyártó egyezik: Dellhez Dell, Lenovohoz Lenovo, Asus géphez Asus laptop töltőt használjon. Külön ügyeljen a tápegység (AC/DC adapter) kimeneti feszültségének és akkuja töltési Volt-számának az egyezésére. Pl. mindkettő legyen 19 V,

Az első töltés körülbelül 4 órát tartson. Ezután húzza ki a töltőt. Ezt követően bekapcsolhatja a laptopot, és addig használhatja, amíg teljesen le nem merül. Ezután a töltési és kisütési ciklusi ismételje meg, ami után az akkumulátor normál módon használható.

Javasoljuk, hogy a későbbiekben néhány havonta végezzen ilyen “képzést” 1 vagy 2 kisütése ciklus ismétlésével. A kalibrálási folyamat lehetővé teszi a vezérlő minden meghibásodásának kiküszöbölését, és megakadályozza az aksi kapacitásának ezek miatti csökkenését.

A notebook akku használatának szabályai

Eltekintve a havi 1 teljes kisütéstől, az akkumulátort nem szabad teljesen lemeríteni, és lemerült állapotban tárolni. Legjobb megoldás, ha abbahagyja az üzemeltetést, ha az akku töltöttségi szintje 10-20 %-ra csökken. Ilyenkor mielőbb kapcsolja be a töltést.

Kerülni kell az aksi túlmelegedését és hipotermiáját: mindkettő a kapacitás gyors csökkenéséhez vezet. Télen a notebokk nem használható azonnal, miután a hidegtől bevitték a szobába.

Telepünk élettartamának növelése érdekében nem ajánlott az akkut folyamatosan 100 %-os töltöttségben tartani. Ha otthon laptoppal dolgozik, és asztali számítógépként használja, ajánlatos az aksit kivenni és körülbelül 60 %-os töltöttségi szinten tárolni. Ezt a cellák gyártási technológiája kívánja így: az üzemidő így lesz optimális.

Fontos, hogy elkerülje az áramforrás mechanikai sérülését. Rövidzárlathoz vezethetnek, és teljesen tönkretehetik a készüléket.

Termék ajánló: ha az eredeti helyett kompatibilis helyettesítő akkumulátort vásárol, meg kell győződnie arról, hogy méretében megegyezik az eredetivel. Még egy kis eltérés is azt a tényt eredményezi, hogy használhatatlan lesz. Ha nem találja a megfelelő tartozékot, vegye igénybe a szakmai segítséget. Szervizekben a tanácsadó bármelyik laptoptípushoz kiválasztják a legjobb akkut, legyen szó akár a legújabb Acer, Asus vagy Apple modellekről. Karbantartása biztosítja, hogy stabil használatú és hosszú élettartamú legyen.


Tanácsok: melyek az új laptopakku feltöltésének a szabályai. Ismételt töltési-kisütési ciklusok havonta. Márkának és modellnek megfelelő hálózati adapter használata: Asus, Dell, HP és Lenovo laptop töltő vásárlása Budapesten. Első helyen a hosszú élettartam és üzemidő. Tárolás a szaküzletben vagy otthon: ajánlott a 60 %-os töltöttség szintje.

Wpc kerítés

wpc kerítés

Milyen anyag a wpc?

A wpc egy kompozit anyag, azaz egy több összetevőből, alapanyagból készült anyagszerkezet. Esetünkben ez műanyagot, fát, bambuszőrleményt és egyéb kötőanyagokat jelent. A természetes összetevők adják a wpc természetes jellemzőit, a fa közeli érintést. A műanyag komponens a felelős a nedvesség ellen való ellenállóképességért.

Miért előnyös a wpc kerítés?

Egy kerítés, mint bármilyen egyéb épített szerkezet esetén több kritériumot is szeretnénk kielégíteni. Az alapvető funkció, hogy elzárjuk a külső teret a belsőtől. Ez vehet szimbolikus, mint egy sövény és lehet biztonságos, mint egy betonfal. Wpc kerítés mindkét funkciót el tudja látni. ha zárt rendszert alkalmazunk, akkor az lehet kellően biztonságos. Amennyiben hézagos kialakítást alkalmazunk, akkor azzal a “börtönérzés” mellőzésével egy természetes jellegű megjelenést egy egészséges, szellős kialakítást hozhatunk létre. Nyilván, anyagában a wpc nem olyan erős, mintha betonkerítést építenénk, hiszen vágó szerszámokkal megbontható. > Elolvasom ezt a cikket

Összecsukható vagy szállító kézikocsit érdemes választani?

kézikocsiIpari területen a szállítás egy kiemelt munkafolyamat, hiszen egy üzem, vagy műhely működése múlhat a megfelelő ellátáson. A kisebb, vagy nagyobb súlyú anyagok, eszközök mozgatására számos megoldás közül válogathatunk. Ezek közül mindenképp érdemes megemlíteni a kézi mozgatás alapeszközeit, a kézikocsikat. Ezek jól bevált eszközök, ugyanakkor joggal merülhet fel a kérdés, hogy összecsukható vagy szállító kézikocsit érdemes választani?

Kézikocsi

A kézikocsi a nem túlságosan nagy terjedelmű, de súlyos tárgyak szállítása esetén ideális megoldást kínálhat, főképp ha csak néhány tíz vagy száz méteres távolságra kell mozgatnunk a szállítmányt.

Nem mellesleg, ha megnézzük a kézikocsik árát, akkor azt láthatjuk. hogy egy kézikocsi és egy motoros targonca ára akkora a különbség a kézikocsi javára. Ennek köszönhetően egy teljesen átlagos motoros targonca árából akár több tucat kézikocsi is vásárolható,

Egy kézikocsi tehát sokoldalúan használható, úgy egy háztartásban, mint egy műhelyben, de helyt áll bármilyen nagyüzemben, ipari egységben is.

A kézikocsik többféle kivitelének és teherbíró képességének hála minden olyan teher, súly, csomag vagy bármi más szállítható, amit két vagy négy kerék segítségével egy ember képes megerőltetés nélkül mozgatni.

Kézikocsik előnyei

A kézikocsi esetében tehát az alábbi előnyöket gyűjthetjük össze:

  • üzemanyagot nem fogyasztanak,
  • bárki könnyen képes használni,
  • fenntartási, üzemeltetési költsége szinte minimális.

Összecsukható kézikocsik

Ahogy a hagyományos, úgy az összecsukható kézikocsik is rendkívül hasznosak lehetnek, ha az ember a szállítmányozás vagy a raktározás világában végzi munkáját. A nagy súlyok nagy távolságokba való mozgatása, az áruk rakodása sokkal egyszerűbb egy praktikus összecsukható kézikocsival, melyet akár össze is csukhat és kis helyet foglalva is tárolhat, ha már nincs rá szükség.

Az összecsukható kézikocsi egy olyan kiegészítő, ami jól jöhet számos szakmában, hiszen saját magunkat is kímélhetjük azzal, hogy nem hurcoljuk a nehéz szállítmányokat, nagy távolságokra.

Az összecsukható kézikocsik anyaga acél, a rakfelület pedig strapabíró alumíniumból készült, ezáltal maga a kocsi igen könnyű, viszont teherbírása kiváló. Ennek köszönhetően vásárolhatunk akár 300 kg teherbírási kézikocsikat is, amelyeken így nagyobb dolgok is szállíthatók.

Összecsukható kézikocsik előnyei

Az összecsukható kézikocsi tehát rendkívül sokoldalú felhasználhatóságot biztosít, például a kereskedelem területén, illetve nagyobb raktárakban és műhelyekben, ezért előszeretettel használják. Az összecsukható kézikocsik előnyei tehát, a:

  • nagy teherbírás,
  • kompakt méret
  • könnyű kezelhetőség
  • helytakarékos megoldás.

Összegezve

A kézikocsik terén tehát a hagyományos és az összecsukható változatok is ideális megoldást kínálhatnak számunkra. Vásárlás előtt mindenképp érdemes felmérni a szükséges teherhordó képességet, a beszerzési árat, illetve az egyéb preferenciákat is.