Tippek, ötletek télikert berendezéséhez

Bővítsed lakóteredet egy plusz szobával

Legjobb ötlet a teraszbeépítés: növényszobát, télikertet rendezhetsz be lakásodban.

télikert ötletek

Télikert berendezésekor e tippek hasznosak lehetnek:

Funkcionalitás: Gondold át, hogy milyen céllal szeretnéd használni a télikertet. Lehet, hogy egy kényelmes pihenőhelyet szeretnél létrehozni, egy étkezőt vagy akár egy kertészeti területet. Az alapvető funkciók meghatározása segít eligazodni a berendezési lehetőségek között.

Bútorok és berendezések: Válassz olyan bútorokat és berendezéseket, amelyek stílusban és méretben harmonizálnak a télikerttel. Kényelmes ülőalkalmatosságokat, asztalokat, székeket és esetleg szekrényeket választhatsz. Gondolj arra is, hogy a bútorok legyenek időjárásállóak és könnyen tisztíthatók.

Növények és zöldövezet: A növények szerves részei lehetnek a télikert berendezésének. Válassz olyan délszaki növényeket, amelyek jól tűrik a beltéri környezetet és megfelelő fényviszonyokat igényelnek. Egy kis zöldövezet kialakítása segít létrehozni a természetes és friss hangulatot beépített teraszodon.

Világítás: Ügyelj a megfelelő világításra a télikertben. Használj természetes fényt a nap közvetlen sugarainak beengedésével, de gondolj a mesterséges világításra is. Hangulatos lámpák, spotlámpák vagy függő lámpák kiválóan alkalmasak a megfelelő világítási atmoszféra teremtésére.

Kényelem és személyes stílus: Hozd be a személyes stílusodat és kényelemét a télikertbe. Válassz puha párnákat, takarókat és díszpárnákat, amelyek meghitt és kényelmes hangulatot teremtenek. Használhatsz színes és mintás textíliákat, amelyek kiemelik az egyéni stílusodat.

télikert gyártás kényelem

Tervezett tárolók: Gondold át a tárolóhelyeket a télikertben. Ez lehet polcok, szekrények vagy kosarak formájában. A tárolók segítenek rendet tartani és rendezetten elhelyezni a télikertben használt tárgyakat és kiegészítőket.

Klimatizálás és szigetelés: Ha szeretnéd a télikertet egész évben használni, gondoskodj a megfelelő klimatizálásról és szigetelésről. A télikert hőmérsékletét és páratartalmát stabilizálni kell, hogy a különböző évszakokban is komfortos legyen. Fontolj meg hőszigetelt üvegezést, szigetelt padlót és falakat, valamint megfelelő fűtési vagy hűtési rendszert.

Hangulatvilágítás: A hangulatvilágítás segítségével varázsolhatsz meghitt és romantikus hangulatot a télikertbe. Használj lámpákat, gyertyákat vagy dekoratív fényfüzéreket, hogy kellemes és hangulatos megvilágítást hozz létre.

További kiegészítők: Játszhatunk kiegészítőkkel, mint például díszpárnák, takarók, dekorációk és művészi elemek, amelyek hozzáadják az egyediséget és az egyéni stílust a télikertbe. Használj természetes anyagokat, mint például fából készült kiegészítőket vagy rattan bútorokat, hogy meleg és kellemes környezetet teremts.

Környezettudatosság: Ne feledd a fenntarthatóságot sem a télikert berendezésekor. Válassz környezetbarát anyagokat, mint például újrahasznosított bútorok vagy organikus textíliák. Gondoskodj az energiatakarékos világításról és a vízhasználat hatékony kezeléséről a növények öntözése során.

Az előbbi tippek segítenek pavilonod megtervezésében és berendezésében, hogy kellemes és funkcionális helyet hozz létre az otthonodban. Fontos, hogy a télikert berendezése a te igényeidnek és stílusodnak megfeleljen, így valóban élvezheted az ott töltött időt és pihenést.

Tippek, ötletek télikert berendezéséhez

Szecessziós stílusú télikertek

A szecesszió eredetileg kivonulást, elkülönülést jelentett és a művészeti stílus úgy kapta ezt a nevet, hogy 1897-ben Bécsben negyvenkilenc művész kivonult a városi művészeti központból azzal a szent céllal, hogy új művészetet – Art nouveau – teremtsen.  Az irányzatra jellemző az állat- és növénymotívumok tobzódó használata. Logikusnak tűnik, hogy ilyen motívumok igencsak alkalmasak egy-egy zöld oázis létrehozásához, így a szecesszió és a télikert idejekorán egymásra találtak.

Jellemző a stílusra a díszes ólomüveg-berakások alkalmazása. Ezek nemcsak ablakok, hanem elválasztó terek elemei is lehettek. Leghatásosabbak azonban akkor, ha átsüt rajtuk a fény: egy színes ólomüveg-kupola napsütésben fantasztikus fényhatásokat kelt a télikert belső terében.

PR-cikk. Ólomüveg ablakos szecessziós télikert berendezése az Orsolya-nővérek intézetében Belgiumban. Onze-Lieve-Vrouw-Waver – kis falu. Művészi télikertépítés és gyártás. Képzőművészet, építészet, art nouveau