Ezen a helyen az Európai Protestáns Magyar Szabadegyetem tervezett, de hivatalosként nem véglegesített honlapja működött 2002-ben. A kedves Olvasó az alábbi képekre kattintva a mostani hivatalos portálra, az ehelyt működött alternatív honlap archív oldalára és az akkori hivatalos szájtra egyaránt átléphet.

Az Európai Protestáns Magyar Szabadegyetem hivatalos portálja >>
Az Európai Protestáns Magyar Szabadegyetem 2002-es kísérleti alternatív portálja >>
epmsz
Az Európai Protestáns Magyar Szabadegyetem korábbi hivatalos portálja >>
epmsz

szabadegyetem, egyesület - nyugati magyarság - szellemi műhely - konferenciák - könyvkiadás - ökumenikus szellem - archív weboldal - határon túli magyarság - kárpát-medence - magyar emigráció nyugaton

Eurpai Protestáns Magyar Szabadegyetem - EPMSZ

Az Európai Protestáns Magyar Szabadegyetem - EPMSZ - a nyugaton élő magyarság szellemi műhelyeként jött létre, később hatósugara a határon túli magyarság egészére kiterjedt. Az EPMSZ 1969-ben alakult meg és 1972 óta svájci egyesületként működik, székhelye Bázel. 1996 februárjában Budapesten létrejött magyarországi testvérszervezete, az Európai Protestáns Magyar Szabadegyetem Egyesület. 2000 januárjában Marosvásárhelyen megalakult az EPMSZ Erdélyi Köre. A Szabadegyetem célja a magyarságot érintő kérdések tanulmányozása, a magyar kultúra, a magyarság vallási, tudományos és művészeti értékeinek ápolása Európa különböző országaiban élő, magyar értelmiségiek körében.

 

 
 

 

 

 

 

Személyes vonatkozások - EPMSZ

Az EPMSZ összejövetelén 1992-ben voltam először Balatonkenesén (Honvéd Üdülő). Azután még 7 alkalommal: Berekfürdő, Gomadingen, Siófok, Torre Pellice, Tata, Erdőbénye, St. Georgen. Legalább két ízben előadást is tartottam az aktuális konferencián, egyszer pedig a magyarországi egyesület vendégei voltunk Budapesten, könyvbemutatóval egybekötött előadást tartottam az Ung Ungvárnál címmel. 1998-ban a Szabadegyetem kiadta Élted volt regénye címmel első regényemet, Balla Bálint volt a lektor. Az Unitárius Könyvesboltban (Budapest, Alkotmány utca) ma is megvásárolható.

Számos barátságot és ismeretséget köszönhetek ezeknek a találkozóknak, illetve sok korábbi ismerősömmel, barátommal szövődtek ezeken a találkozókon szorosabbra a szálak. Csak ötletszerűen sorolva néhány nevet: Kende Péter, Pompéry Judit, Szollősy Pál, Kőszeghy Ábel, Balla Bálint, Zalatnay István, Vályi Nagy Ágnes, Kovalszky Péter, Deák Péter, Frenkl Róbert, Vajda Zsuzsa, Kolczonay Katalin... Itt volt alkalmunk elmélyíteni barátságunkat a Gryllus-fivérekkel (Danival és Vilivel) is.

Az utolsó alkalom 2009-ben volt, akkor Évával és Csöngével voltunk jelen az ausztriai St. Georgen kastályában megrendezett konferencián.

az Európai Protestáns Magyar Szabadegyetem 2009-es tanácskozásának helyszíne

bdk keresőmarketing szakértő
Balla Csönge és Balla D. Károly (a jelen honlap készítője)


Berniczky Éva egy alpesi szakura alatt (EPMSZ 2009)

 

Honlapkészítés

A Szabadegyetem honlapjának az elkészítése 2002-ben az egyik első megbízásom volt. Bár a szájt elég jól sikerült - Pompéry Judit akkori elnökségi tag felügyelete mellett készítettem - és előzetesen semmilyen kifogás nem merült fel ellene, később az EPMSZ akkori elnöke mégis - nincs erre jobb szó - megfúrta. Leginkább a honlap interaktív volta, fiatalos, látványos jellege volt ellenére. Mivel én is meg Judit is preszticskérdést csináltunk abból, hogy a teljes vezetőség nyilvánossága számámára fázisonként bemutatott és semmilyen kifogással nem illetett honlapot végül az elnök nem fogadta el, egyfajta kenyértörésre került sor. A szervezetnek további hosszú évekig (mint ahogy korábban is) egy (történetesen éppen az akkori elnök úr által készített) statikus és meglehetősen fapados, design szempontjából is suta weblap volt a hivatalos oldala. - Munkánk eredményét azonban megőriztem, így archívumkén ma is látogatható az éppen hogy elkészült, még szegélyes tartalmú szájt. Lásd: Az Európai Protestáns Magyar Szabadegyetem honlapja - 2001. Köszönet a HHRF-nek, hogy megőrzését lehetővé tette.

Honlapoptimalizálás

Ez a weboldal tartalmi szempontból átesett egy felületes Google-optimalizálási folyamaton és bizonyos ráhatás történt keresőmarketing szempontból is, így a honlap jelenleg a keresőkben mind a szervezet teljes nevére, mind a négybetűs rövidítésre keresve az első találati helyen áll, megelőzve a hivatalos honlapot (amelyet valószínűleg senki nem optimalizált). Erről picit bővebben:

Keresőmarketing - Google helyezés javítása

A honlapok Google-pozíciója ma már elemi fontosságű: mindenki ezt a keresőt használva szerez információt, talál partnert, szolgáltatót, terméket.

A weblap pozícóija a keresőtalálatok között kb. 200 Google-szempont alapján alakul ki. A gyakorlatban ezeket senki sem ismeri pontosan, de a gyakorlott szakemberek ismerik azt a 25-30 legfontosabb kritériumot, amelynek meg kell felelnie egy honlapnak ahhoz, hogy jól szerepeljen a kulcsszavas keresési ranglistákon. Ezzel foglalkozik a kleresőmarketing, amelynek szakága a keresőoptimalizálás. Célja konkrétan az, hogy valamely előre meghatározott keresőkifejezésekre nézve egy honlapnak havítsa a találati pozícióját, lehetőleg top10 helyezéshez juttassa.

Magam 2006 óta foglalkozom honlapoptimalizálással, így számos saját oldalamat és sok megbízóm weblapját juttattam már élpozícióba. A témáról szakmai blogokat vezetek, sok tematikus oldalt is készítettem. Néhányuk itt található:

honlapoptimalizálás - keresőmarketing - google helyezés javítása
honlapoptimalizálás a keresőmarketing korszerű módszereivel - google helyezés javítás

 

 


A 2002-es kísérleti (és lényegében befejezetlenül maradt) EPMSZ-honlap készítőkének néhány aktuális weboldala - valamennyiük Google-szempontú keresőoptimalizálás alatt áll és bizonyos kulcsszavakkal a Google-találati lista élén szerepel a keresőmarketing fogásait alkalmazó honlapoptimalizáló és prémiumos linképítő munkának köszönhetően:

Föbejáratok, gyűjtőlapok Blogok Tematikus oldalak Meta SEO

másik webmunkám ugyanebből az időből: keresőmarketing -szamizdat sms kampány | mobil kereső marketing

Európai Protestáns Magyar Szabadegyetem

Az EPMSZ egyesület, társadalmi szervezet. Teljes nevén: Európai Protestáns Magyar Szabadegyetem. A civil ökumenikus tömörülés a nyugaton élő magyarság egyik legrégibb és legtekintélyesebb szellemi műhelye. - Ez az EPMSZ archív honlapja, amely Google alapú weboldal optimalizálás alatt áll keresőmarketing szakértő felügyelete mellett. Kulcsszavak: európai szellem, protestáns értékek, magyar szervezetek nyugaton, szabadegyetem - szabad szellem, nyugati magyarság a nagyvilágban, epmsz egyesület, honlapoptimalizálás, nyugaton élő magyarok, basel székhely, svájci magyar egyesület, tudományos konferencia, organikus keresőoptimalizálás, linképítés, google honlap optimalizálás, keresőmarketing eljárások a weboldal Google helyezés javítása érdekében

Honlap optimalizálás:

A következő oldalak az ungparty rendszer közös láblécét képezik és a keresőmarketing módszerével végzett honlap optimalizálás alatt állnak:

Aktuális keresőmarketng-projektum európai kitekintéssel a közegézégügyi és mentálhigéniai problémákra, amikor is a szorongáso pszichikai panaszokkal küzdő beteg retteg minden olyan helyzettől, mely szerinte pánik rohammal fenyegeti őt. Olyan súlyos veszélytől fél, amely helyzetben majd elfogja a pánik. Az agorafóbiás beteg voltaképp a saját félelmi rohamától retteg és ezért mindenáron igyekszik elkerülni előbb a közvetlen pánikhelyzeteket, később már azokat is, amelyek megelőzik őket vagy akár csak hasonlítanak rájuk. A szorongó beteg élettere egyre jobban beszükül, a biztonságosnak gondolt hely mind kisebbé válik a számára és páni félelemmel zárkozik be önmagába. Rajta segít a kognitív pánik terápia a fóbiás betegség leküzzdésében, amellyel budapesti pszichoterapeuták eredményesen gyógyítják a fóbiás neurotikus viselkedészavarban szenvedő pácienseiket, akik problémáik helyszínén vehetnek részt oktató gyakorlatokban. A csoportterápiára gyakran egy budapesti télikert kies környezetében kerül sor, ahol nem fenyeget sms marketing kampány, ellenben az első független magyar szamizdatos kiadványok olvashatók szabadpolcos rendszerben.

aloldal: Kende Hana: Aki dudás akar lenni (magyar szamizdat)

Frenkl Róber: A kultúra erejével (lelki zavarok)