Lemerült a mobiltelefon, mit tegyek?

Leghosszabb üzemidő – okostelefon élettartam optimalizálás. Néhány éve már okos mobiltelefonról indítják a legtöbb Google-keresést, ezért a keresőcég a honlapok rangsorolásában a mobilos megjelenést és letöltődési sebességet veszi alapul. De mit se ér az első hely a találatok között, ha potenciális SEO-ügyfelednek épp lemerült a telója.

Mobiltelefonok leghosszabb üzemidővel

lemerült mobiltelefonok

Így merülnek le a mobiltelefonok 🙂

Sem telefonálni, sem a Google-ban keresni… Mit sem ér a nálad is eszesebb okostelefonodon a rengeteg funkció, ha egyetlen nap használat alatt lemerül az akkumulátora. Mely telefonkészülékek a tesztjeik alapján a leghosszabb üzemidővel rendelkezőek? Létezik ilyen felmérés. Szakemberek aktuálisan menő mobilokról adatokat gyűjtöttek és összevetették néhány újabb csúcsmodell akkumulátorának az üzemidejét. Az elemzésben olyan okos mobiltelefonok kerültek górcső alá, amelyek – tulajdonosaik nagy örömére – normál körülmények között a leghosszabb üzemidővel bírnak rendelkezni. A készülékek egy-egy példánya utóbb kisorsolásra került a tesztet végző kutatók között. A felmérést az Arvisura budapesti keresőmarketing ügynökség támogatta. Az akció címe ez volt:

Leghosszabb üzemidő okostelefon

– nem az a megoldás, ha a menüben kezdünk turkálni!

Éppen lemerül a mobiltelefonja, de még el kellene küldeni egy fontos SMS üzenetet a szerelmének? Vagy éppen egy fontos üzenetet vár a munkatársától, netán addiktológiai konzultáns végzettségű pszichológusától, netán a jól kereső marketingesétől? Esetleg épp az optimalizált honlapja Google-helyezését akarja ellenőrizni, amikor pechére lemerült az akkumulátor?

Mit tesz a Google Android tulajdonos?

A legtöbb felhasználó megpróbálja bezárni a futó applikációkat, ha alacsony az okostelefon töltöttsége, de ezzel csak ront a helyzeten. Az Apple és a Google Android szakértői is megerősítették azt az információt, hogy az alkalmazások bezárása ronthat a mobiltelefon üzemidején. Az Index a Wired cikkére hivatkozva próbálta megmagyarázni, hogy miért is ártunk azzal az akkumulátornak, ha megpróbáljuk a számunkra szükségtelen programokat gyorsan bezárni, hogy így növeljük az okostelefon üzemidejét. Az Android operációs rendszerben futtatott programok öt állapotot vehetnek fel:

  • nem futó – ez egyértelmű, a telepített app nem használja a rendszert és a telefon erőforrásait.
  • aktív – ilyenkor a program a mobiltelefon képernyőjén látható és a felhasználó használja. Például amikor az SMS küldő programban éppen üzenetet írunk.
  • inaktív – amikor az alkalmazás a képernyőn van, de nem csinálunk vele semmit.
  • háttérben futó – amikor az alkalmazást épp nem használjuk, de az a háttérben működik, bekapcsolva van.
  • felfüggesztett – ilyenkor az app-ot nem használjuk, csak a memóriába van betöltve, valójában nem használ energiaigényes erőforrásokat, csak arra várakozik, hogy ismét előhívjuk.

Az Android rendszer rendelkezik saját memóriakezelő, erőforrás menedzselő szoftverrel, mely bezárja a szükségtelen alkalmazásokat. Ha mi kezdjük el egyenként bezárni őket, a rendszer a számára szükséges programokat újra megpróbálja elindítani, ezzel értékes akkumulátor erőforrást elhasználva.

Hogyan növelhetjük hatékonyan az akkumulátor üzemidejét?

  • Kapcsoljuk ki a helymeghatározó funkciót.
  • Kapcsoljuk ki a mobil internetet és a wifit.
  • Csökkentsük a képernyő fényerejét.
  • Kapcsoljuk ki a szinkronizációt.
  • Keressünk rá a Google-ban: első hely

Végezetül a legegyszerűbb megoldás arra az esetre, ha tömegesen kell sms-t küldeni és fogadni, ha vásárolunk egy külső akkumulátor egységet.


Weboldal optimalizálás. Mit tegyünk, ha merül a mobiltelefon? SMS küldés közben lemerülő okostelefonunkat ne az alkalmazások kikapcsolásával próbáljuk meg feltölteni. A honlapja Google-helyezése első. Mobil kommunikáció tartalma, sms küldés, Google első hely, mobiltelefon akkumulátor, okostelefon, üzenetküldő alkalmazás, akkumulátor leghosszabb üzemidővel, mobil app

Legyél első az organikus SEO eredményoldalon. Első helyre kerülés: weboldal optimalizálás + keresőmarketing eszközök a jobb helyezésekért.

Weboldal Google optimalizálás – Honlap-SEO

seo google optimalizálásPrémium szolgáltatás: honlap Google optimalizálás

Az intelligens Google programot leginkább univerzális és globális tartalomkereső funkciója miatt kedveljük és használjuk – és főleg ekként ismerjük. A piacvezető világcégnek azonban ez csak az egyik, bár kétségtelenül legelső és legfontosabb fejlesztése. A vállalat mérnökei a modern kor technológiai fejlődésének más szakterületein is élenjáróak, gondoljunk például az önvezető autókra, okostelefonos applikációk sokaságára, operációs rendszerekre. Nem véletlen, hogy algoritmusainak keresőszempontjaihoz igazítva történik a weboldal optimalizálás az organikus találatok javítása és a keresők felőli forgalom növelése céljából. > Elolvasom ezt a cikket

Tartalommarketing, linképítés. Szemantikus SEO

Optimalizált weboldalak – Google első hely

A keresési preferenciák terén történt paradigmaváltás óta (2012-13) a fókuszáltan kulcsszavas keresőoptimalizálás kontraproduktívvá vált. A SEO-szolgáltatások felértékelődtek, a linképítésben új eljárások születtek.

Honlap-optimalizálás és tartalommarketing új alapokon

honlap optimalizálás seoMinél több minőségi webtartalom előállítása és megjelentetése nemcsak a direkt marketing és a PR területén hatásos. Természetesen ha egy nagy nézettségű online lapban helyezünk el olyan minőségi tartalmat, amely egy adott termékhez vagy szolgáltatáshoz kötődik, azzal nagyban javíthatjuk az árucikk iránti érdeklődést. A keresőmarketing szemszögéből azonban az ilyen tartalom akkor kap jelentőséget, ha link, szöveges hiperhivatkozás is van benne, s ez az adott áruféleséget forgalmazó cég honlapjára, illetve a megrendelést biztosító weboldalra mutat. Az erős weboldalakról küldött linkek javítják a hivatkozott webhely kulcsszavas Google-helyezéseit. A linkek elhelyezésének ez tehát egy becsomagolt, marketinganyagba ágyazott változata.

Ha nem magas látogatottságú portálról van szó, hanem kis forgalmú, marginálisabb marketing-blogról, akkor a közönség figyelmét felkeltő hatás minimális. Ilyen blogokban nem a széles közönség előtti népszerűsítés a cél, hanem kizárólag az ilyen helyek internetes potenciálját használjuk ki, amikor linket helyezünk el. A közönségforgalom hiányát itt a magas szintű optimalizáltság kompenzálja. Egy kis blogban megjelentetett PR-cikk linkje is hatásos lehet, ha ezt a blogot SEO-szempontból jól építették fel, gondozzák és sok külső link mutat rá. Ilyen esetben linkereje akár felül is múlhatja egy optimalizálatlan hírportálét. De csak akkor, ha szakértői szinten megépített linkprofil áll mögötte.

A tartalommarketing és a honlap optimalizálás így talál egymásra a Google első hely eléréséért.

Szemantikus keresőoptimalizálás, lényegáthárítás

A honlapok tartalmi optimalizációja és a link building hatékonysága rendszerfüggő. A rendszert Googlenak hívják. Keresőalgoritmusokból épül fel. Pingvin, Panda, Kolibri, Fantom, RankBrian, Fred, BERT – követni sem lehet. Ezek teszik lehetővé a szemantikai keresést, amely komplex folyamat fogalmi háló alapján a szemantikus indexeléssel létrejött adatbázist kezeli.

Kis Google-rendszered neked is lehet, ha fiókot nyitsz. Légy óvatos és körültekintő. Figyelj a biztonsági előírásokra. Ha elfelejtetted a jelszavadat, für alle fälle add meg az sms számodat, erre tudnak majd ellenőrző kódot küldeni. Konspirációra nemcsak a szamizdat világában van szükség ugyanis, hanem az online marketing területén szintúgy.

Ha céged van, készíts optimalizált weboldalt, lehetőleg WordPress motor alá. Aztán építs linkprofilt, de kutya szakszerűen, mert jön a Penguin Algorithm és megeszi, amit főztél. > Elolvasom ezt a cikket