Lemerült a mobiltelefon, mit tegyek?

Leghosszabb üzemidő – okostelefon élettartam optimalizálás. Néhány éve már okos mobiltelefonról indítják a legtöbb Google-keresést, ezért a keresőcég a honlapok rangsorolásában a mobilos megjelenést és letöltődési sebességet veszi alapul. De mit se ér az első hely a találatok között, ha potenciális SEO-ügyfelednek épp lemerült a telója.

Mobiltelefonok leghosszabb üzemidővel

lemerült mobiltelefonok

Így merülnek le a mobiltelefonok 🙂

Sem telefonálni, sem a Google-ban keresni… Mit sem ér a nálad is eszesebb okostelefonodon a rengeteg funkció, ha egyetlen nap használat alatt lemerül az akkumulátora. Mely telefonkészülékek a tesztjeik alapján a leghosszabb üzemidővel rendelkezőek? Létezik ilyen felmérés. Szakemberek aktuálisan menő mobilokról adatokat gyűjtöttek és összevetették néhány újabb csúcsmodell akkumulátorának az üzemidejét. Az elemzésben olyan okos mobiltelefonok kerültek górcső alá, amelyek – tulajdonosaik nagy örömére – normál körülmények között a leghosszabb üzemidővel bírnak rendelkezni. A készülékek egy-egy példánya utóbb kisorsolásra került a tesztet végző kutatók között. A felmérést az Arvisura budapesti keresőmarketing ügynökség támogatta. Az akció címe ez volt:

Leghosszabb üzemidő okostelefon

– nem az a megoldás, ha a menüben kezdünk turkálni!

Éppen lemerül a mobiltelefonja, de még el kellene küldeni egy fontos SMS üzenetet a szerelmének? Vagy éppen egy fontos üzenetet vár a munkatársától, netán addiktológiai konzultáns végzettségű pszichológusától, netán a jól kereső marketingesétől? Esetleg épp az optimalizált honlapja Google-helyezését akarja ellenőrizni, amikor pechére lemerült az akkumulátor?

Mit tesz a Google Android tulajdonos?

A legtöbb felhasználó megpróbálja bezárni a futó applikációkat, ha alacsony az okostelefon töltöttsége, de ezzel csak ront a helyzeten. Az Apple és a Google Android szakértői is megerősítették azt az információt, hogy az alkalmazások bezárása ronthat a mobiltelefon üzemidején. Az Index a Wired cikkére hivatkozva próbálta megmagyarázni, hogy miért is ártunk azzal az akkumulátornak, ha megpróbáljuk a számunkra szükségtelen programokat gyorsan bezárni, hogy így növeljük az okostelefon üzemidejét. Az Android operációs rendszerben futtatott programok öt állapotot vehetnek fel:

  • nem futó – ez egyértelmű, a telepített app nem használja a rendszert és a telefon erőforrásait.
  • aktív – ilyenkor a program a mobiltelefon képernyőjén látható és a felhasználó használja. Például amikor az SMS küldő programban éppen üzenetet írunk.
  • inaktív – amikor az alkalmazás a képernyőn van, de nem csinálunk vele semmit.
  • háttérben futó – amikor az alkalmazást épp nem használjuk, de az a háttérben működik, bekapcsolva van.
  • felfüggesztett – ilyenkor az app-ot nem használjuk, csak a memóriába van betöltve, valójában nem használ energiaigényes erőforrásokat, csak arra várakozik, hogy ismét előhívjuk.

Az Android rendszer rendelkezik saját memóriakezelő, erőforrás menedzselő szoftverrel, mely bezárja a szükségtelen alkalmazásokat. Ha mi kezdjük el egyenként bezárni őket, a rendszer a számára szükséges programokat újra megpróbálja elindítani, ezzel értékes akkumulátor erőforrást elhasználva.

Hogyan növelhetjük hatékonyan az akkumulátor üzemidejét?

  • Kapcsoljuk ki a helymeghatározó funkciót.
  • Kapcsoljuk ki a mobil internetet és a wifit.
  • Csökkentsük a képernyő fényerejét.
  • Kapcsoljuk ki a szinkronizációt.
  • Keressünk rá a Google-ban: első hely

Végezetül a legegyszerűbb megoldás arra az esetre, ha tömegesen kell sms-t küldeni és fogadni, ha vásárolunk egy külső akkumulátor egységet.


Weboldal optimalizálás. Mit tegyünk, ha merül a mobiltelefon? SMS küldés közben lemerülő okostelefonunkat ne az alkalmazások kikapcsolásával próbáljuk meg feltölteni. A honlapja Google-helyezése első. Mobil kommunikáció tartalma, sms küldés, Google első hely, mobiltelefon akkumulátor, okostelefon, üzenetküldő alkalmazás, akkumulátor leghosszabb üzemidővel, mobil app

Legyél első az organikus SEO eredményoldalon. Első helyre kerülés: weboldal optimalizálás + keresőmarketing eszközök a jobb helyezésekért.

Hozzászólások lezárva.