Tartalommarketing, linképítés. Szemantikus SEO

Optimalizált weboldalak – Google első hely

A keresési preferenciák terén történt paradigmaváltás óta (2012-13) a fókuszáltan kulcsszavas keresőoptimalizálás kontraproduktívvá vált. A SEO-szolgáltatások felértékelődtek, a linképítésben új eljárások születtek.

Honlap-optimalizálás és tartalommarketing új alapokon

honlap optimalizálás seoMinél több minőségi webtartalom előállítása és megjelentetése nemcsak a direkt marketing és a PR területén hatásos. Természetesen ha egy nagy nézettségű online lapban helyezünk el olyan minőségi tartalmat, amely egy adott termékhez vagy szolgáltatáshoz kötődik, azzal nagyban javíthatjuk az árucikk iránti érdeklődést. A keresőmarketing szemszögéből azonban az ilyen tartalom akkor kap jelentőséget, ha link, szöveges hiperhivatkozás is van benne, s ez az adott áruféleséget forgalmazó cég honlapjára, illetve a megrendelést biztosító weboldalra mutat. Az erős weboldalakról küldött linkek javítják a hivatkozott webhely kulcsszavas Google-helyezéseit. A linkek elhelyezésének ez tehát egy becsomagolt, marketinganyagba ágyazott változata.

Ha nem magas látogatottságú portálról van szó, hanem kis forgalmú, marginálisabb marketing-blogról, akkor a közönség figyelmét felkeltő hatás minimális. Ilyen blogokban nem a széles közönség előtti népszerűsítés a cél, hanem kizárólag az ilyen helyek internetes potenciálját használjuk ki, amikor linket helyezünk el. A közönségforgalom hiányát itt a magas szintű optimalizáltság kompenzálja. Egy kis blogban megjelentetett PR-cikk linkje is hatásos lehet, ha ezt a blogot SEO-szempontból jól építették fel, gondozzák és sok külső link mutat rá. Ilyen esetben linkereje akár felül is múlhatja egy optimalizálatlan hírportálét. De csak akkor, ha szakértői szinten megépített linkprofil áll mögötte.

A tartalommarketing és a honlap optimalizálás így talál egymásra a Google első hely eléréséért.

Szemantikus keresőoptimalizálás, lényegáthárítás

A honlapok tartalmi optimalizációja és a link building hatékonysága rendszerfüggő. A rendszert Googlenak hívják. Keresőalgoritmusokból épül fel. Pingvin, Panda, Kolibri, Fantom, RankBrian, Fred, BERT – követni sem lehet. Ezek teszik lehetővé a szemantikai keresést, amely komplex folyamat fogalmi háló alapján a szemantikus indexeléssel létrejött adatbázist kezeli.

Kis Google-rendszered neked is lehet, ha fiókot nyitsz. Légy óvatos és körültekintő. Figyelj a biztonsági előírásokra. Ha elfelejtetted a jelszavadat, für alle fälle add meg az sms számodat, erre tudnak majd ellenőrző kódot küldeni. Konspirációra nemcsak a szamizdat világában van szükség ugyanis, hanem az online marketing területén szintúgy.

Ha céged van, készíts optimalizált weboldalt, lehetőleg WordPress motor alá. Aztán építs linkprofilt, de kutya szakszerűen, mert jön a Penguin Algorithm és megeszi, amit főztél.

Paradigmaváltás a keresési preferenciákban

Olvass keresőoptimalizálással kapcsolatos blogokat, hogy megértsed, keresési preferenciák terén történt paradigmaváltás óta, miért nem folyhatott a régi mederben a linképítés. A keresőprogram gátat szabott a kulcsszavas optimalizálásnak és a külső linkek újbóli felülvizsgálatával lehetetlenné tette a külső linkhálózatok által kifejtett hatás felhasználását a weboldalaknak a Google-listákon való pozíciószerzését linképtéssel. Ezt felismerve alakulhatott ki a seo-technikáknak egy tökéletesen szokatlan eljárási mechanizmusa, amely a tartalmi jegyek alapfokára (az arvisurára) koncentrálva végez lényegáthárítást. Ez eredményezi a diszperzív optimalizációs tevékenység alapjait, amelynek során a tartalmi jegyeknek a weblap előrehaladásában vezető szerepet játszó alapelemei egy fajta rálényegítés révén járulnak hozzá a keresőoptimalizálás progreessziójához.

Ennek során s SEO-mesterek a weboptimalizálás mint szolgáltatás végzése közben arra koncentrálnak, hogy a mindenkori web-textus jellegzetességei egyfelől átlényegüljenek, másfelől variálódjanak oly módon, hogy a kialakult szisztéma mindenképpen megfeleljen a legfontosabb keresési elvárásoknak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük