Milyen lehetőségeink vannak a testmozgásra a mindennapokban?

lehetőségek testmozgásra

Milyen lehetőségeink vannak a testmozgásra

Mindenki tudja, hogy a rendszeres testmozgás nagyon fontos a szervezetünk egészségének megőrzése érdekében.

Ehhez pedig nem feltétlenül szükséges konditerembe járni vagy otthoni edzőgépet beszereznünk, mivel anélkül is életünk részévé válhat a mozgás.

Nézzük meg milyen lehetőségeink vannak!

  1. Gyaloglás: nagyon könnyen beilleszthetjük a mindennapokba, elég, ha ahova csak lehet autó vagy tömegközlekedés helyett gyalog megyünk, serkenti a szív, – a tüdő, – az agy és az izmaink működését; kis lépésekben haladjunk, napi 10-15 perccel kezdjük, amit fokozatosan növelhetünk
  2. Kocogás: számos betegség kockázatát csökkenti: magas vérnyomás, szívbetegségek, elősegíti az endorfin termelődését, ami kellemes közérzetet biztosít; ne erőltessük meg magunkat! kezdetben csak lazán, szinte gyors léptekben indítsunk, majd növeljük a sebességet és a távolságot, kényelmes edzőcipőt viseljünk, hogy kíméljük a lábunkat
  3. Úszás: a legfontosabb izomcsoportokat megmozgatja, növeli az oxigénfogyasztást, javítja az állóképességet; kiegészíthetjük vízi tornagyakorlatokkal
  4. Kerékpározás: bárki végezheti, függetlenül kortól vagy nemtől, jótékonyan hat az izomzatunkra
  5. Tánc: a kellemes légkör mellett javul a mozgáskoordinációink, kiváló kalóriaégető
  6. Aerobik: igazán dinamikus mozgásforma, ami csökkenti a szív, – és keringési betegségek kockázatát, itt is fontos a fokozatosság

A mindennapokra jellemző rohanás, stressz, a nem megfelelő táplálkozás hamar képes arra, hogy kimerítse a szervezetünk tápanyag tartalékait, ami pedig kimerültséghez és betegségekhez vezethet.

Ezért fordítsunk kiemelt figyelmet arra, hogy nyugodt, pihentető alvásban legyen részünk, töltsünk minél több időt levegőn, sportoljunk, de legalábbis mozogjunk minél többet.

Figyeljünk a változatos, kiegyensúlyozott étkezésre, sose hagyjuk ki a reggelit, ami fontos az egész napi teljesítményünkben.

Ha túlsúlyosak vagyunk, akkor figyeljünk arra, hogy ne vigyünk be a szervezetünkben több kalóriát, mint amennyire annak szüksége van. Ha nem tudunk önkontrollt gyakorolni az evésben, akkor segítségül hívhatjuk a fogyasztószereket.

Ha nincs elég információja azzal kapcsolatban, hogy hogyan fejtik ki étvágycsökkentő hatásukat, akkor tájékozódjon bátran! Az interneten talál információt bőséggel, például Sibutramine vélemények és tapasztalatok címszóval.

Legyen Ön is felelősséggel az egészsége iránt! Mozogjon minél többet és táplálkozzon egészségesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük