Ön mit tud a légzőszerveiről?

mit tud a légzőszerveirőlA légzést a légzőizomzat és a légzőközpont működése határozza meg, ezt ahhoz hasonlítjuk, mint az injekciós fecskendő működése.

Egy légvétel alkalmával a felnőtt ember 500köbcentiméter levegőt szív be. Amikor nyugalmi helyzetben vagyunk, akkor nem vesszük igénybe a légzőrendszerünk teljes kapacitását.

TUDTA?

Egy felnőtt ember percenként 16-szor lélegzik.

A légzés szaporasága és a légvételek mélysége automatikusan alkalmazkodik a szervezetünk szükségleteihez.

1-1 légvételkor a belégzett külső levegő keveredni fog a léghólyagok levegőjével, mivel a tüdőben még a legmegerőltetőbb kilégzés után is marad mintegy 1500köbcentiméter levegő.

Minél erőteljesebb fizikai aktivitással vagyunk, izomsejtjeink annál több oxigént használnak el és annál több szén-dioxid termelődik és jut a vérbe.

Ez a megnövekedett szén-dioxidtartalom ingerli a nyúltvelői központot, emiatt nő a légvételek száma és mélysége.

Ha erőteljesebb mozgást végzünk, akkor ez fokozza a lihegést és a mély, szapora légzésvételeket.

Minél nagyobb a testsúlyunk, annál hamarabb érezzük azt, hogy kifulladunk és annál gyakoribb a szapora lélegzetvétel.

Bizonyított, hogy egy túlsúlyos ember sokkal kevésbé bírja az iramot, a megerőltető mozgást. Sokszor már egy néhány lépcsőfok megtétele is megerőltető lehet, nemhogy komolyabban sportolni.

Ez is egy okkal több arra, hogy elgondolkodjunk azon, hogy érdemes lenne lefogyni (persze további érvek egész sorozatát felhozhatnánk még).

Sok esetben még az elhatározás meg is lenne, de ez önmagában sajnos kevés, mert nehezen tudjuk rávenni magunkat arra, hogy kevesebbet együnk.

Márpedig a sikeres fogyás kulcskérdése az, hogy mennyit eszünk. Minél kevesebbet, annál hamarabb indulhat be nálunk a fogyás.

Ha Ön is azok közé tartozik, akiknek gondot okoz ellenállni a finom falatoknak, akkor most megismerhet egy remek lehetőséget.

Ma már kaphatók olyan teljesen biztonságosan használható fogyasztószerek, amelyek legfontosabb tulajdonsága éppen az, hogy megálljt parancsolnak az evésnek. Egyszerűen csökkentik az éhségérzetet, amivel csökken a kalóriabevitel.

Ha érdekli a lehetőség, akkor tud tájékozódni a különböző termékek és hatóanyagok felől, egyszerűen beírja a keresőbe, hogy eredeti sibutramine rendelés és fog találni olyan oldalakat, ahol hiteles információk várják és tud rendelni sibutramine, phentermine hatóanyagú fogyasztószereket, amivel egyszerűbb lesz a fogyás!

Kímélje meg Ön is magát a különböző légzőszervi betegségektől és tegyen meg mindent az egészsége érdekében, amíg még nem késő!

Összecsukható vagy szállító kézikocsit érdemes választani?

kézikocsiIpari területen a szállítás egy kiemelt munkafolyamat, hiszen egy üzem, vagy műhely működése múlhat a megfelelő ellátáson. A kisebb, vagy nagyobb súlyú anyagok, eszközök mozgatására számos megoldás közül válogathatunk. Ezek közül mindenképp érdemes megemlíteni a kézi mozgatás alapeszközeit, a kézikocsikat. Ezek jól bevált eszközök, ugyanakkor joggal merülhet fel a kérdés, hogy összecsukható vagy szállító kézikocsit érdemes választani?

Kézikocsi

A kézikocsi a nem túlságosan nagy terjedelmű, de súlyos tárgyak szállítása esetén ideális megoldást kínálhat, főképp ha csak néhány tíz vagy száz méteres távolságra kell mozgatnunk a szállítmányt.

Nem mellesleg, ha megnézzük a kézikocsik árát, akkor azt láthatjuk. hogy egy kézikocsi és egy motoros targonca ára akkora a különbség a kézikocsi javára. Ennek köszönhetően egy teljesen átlagos motoros targonca árából akár több tucat kézikocsi is vásárolható,

Egy kézikocsi tehát sokoldalúan használható, úgy egy háztartásban, mint egy műhelyben, de helyt áll bármilyen nagyüzemben, ipari egységben is.

A kézikocsik többféle kivitelének és teherbíró képességének hála minden olyan teher, súly, csomag vagy bármi más szállítható, amit két vagy négy kerék segítségével egy ember képes megerőltetés nélkül mozgatni.

Kézikocsik előnyei

A kézikocsi esetében tehát az alábbi előnyöket gyűjthetjük össze:

  • üzemanyagot nem fogyasztanak,
  • bárki könnyen képes használni,
  • fenntartási, üzemeltetési költsége szinte minimális.

Összecsukható kézikocsik

Ahogy a hagyományos, úgy az összecsukható kézikocsik is rendkívül hasznosak lehetnek, ha az ember a szállítmányozás vagy a raktározás világában végzi munkáját. A nagy súlyok nagy távolságokba való mozgatása, az áruk rakodása sokkal egyszerűbb egy praktikus összecsukható kézikocsival, melyet akár össze is csukhat és kis helyet foglalva is tárolhat, ha már nincs rá szükség.

Az összecsukható kézikocsi egy olyan kiegészítő, ami jól jöhet számos szakmában, hiszen saját magunkat is kímélhetjük azzal, hogy nem hurcoljuk a nehéz szállítmányokat, nagy távolságokra.

Az összecsukható kézikocsik anyaga acél, a rakfelület pedig strapabíró alumíniumból készült, ezáltal maga a kocsi igen könnyű, viszont teherbírása kiváló. Ennek köszönhetően vásárolhatunk akár 300 kg teherbírási kézikocsikat is, amelyeken így nagyobb dolgok is szállíthatók.

Összecsukható kézikocsik előnyei

Az összecsukható kézikocsi tehát rendkívül sokoldalú felhasználhatóságot biztosít, például a kereskedelem területén, illetve nagyobb raktárakban és műhelyekben, ezért előszeretettel használják. Az összecsukható kézikocsik előnyei tehát, a:

  • nagy teherbírás,
  • kompakt méret
  • könnyű kezelhetőség
  • helytakarékos megoldás.

Összegezve

A kézikocsik terén tehát a hagyományos és az összecsukható változatok is ideális megoldást kínálhatnak számunkra. Vásárlás előtt mindenképp érdemes felmérni a szükséges teherhordó képességet, a beszerzési árat, illetve az egyéb preferenciákat is.

Virtuálisvalóság-szemüveg okostelefonhoz

Mi a virtuális valóság?virtuális valóság

Számos definíció létezik, és számos felfogás. Megengedő megközelítésben ninden mozifilm, a televíziózás egésze virtuális valóságot jelenít meg előttünk, lévén a színészek nem a mozivásznon mozognak és a tv-szereplők sem a dobozban laknak. Szigorúbb felfogásban ezek leképezései a valóságnak, a virtuális világnak azonban nincs valós eredetije. No de akkor miért hívjuk virtuális galériának egy weboldalon összegyűjtött festménykollekciót (valós képek másai lógnak a webfalon), miért virtuális egy irodalmi szalon, ha létező költők videói jelennek meg benne? További gondolatok erről és a kaptártudatról: Kollektív tudat – Virtuális valóság. (forrás: Google Első Blog)

Hasznos kütyü vagy csupán divatcikk a 3D sisak?

A jövő dermesztő és hátborzongató képét villantotta fel előttünk a Samsung az idei bemutatóján. A legújabb Galaxy mobiltelefon és a hozzá rendszeresített VR szemüveg prezentálásakor lépett a terembe Mark Zuckerberg Facebook-alapító, aki az újságírók között felsétált a színpadra. Normális esetben ezt a váratlan fordulatot meglepett felkiáltások, izgatott suttogás kísérte volna, most azonban a virtuális világban elveszett újságírók észre sem vették őt. A jövőben tehát be kell vezetnünk a virtuális vakság kifejezést, mely valójában nem a legjobb marketing reklám a gyártók számára.

virtuális valóság szemüveg okostelefonhozMi a virtuális szemüveg?

A száz dollárba kerülő eszköz mindössze egy lencserendszerrel ellátott okostelefon-tartó fejpánt. A VR szemüveg egy passzív eszköz, amely alsó részében rögzíthető a mobiltelefon. A két lencse segítségével igazíthatjuk a telefon osztott képernyőjén megjelenő képet a szemünkhöz. A legtöbb virtuális 3D szemüveget úgy fejlesztették ki, hogy a lencsék mozgatásával a gyengén látók is megtalálhatják a megfelelő beállítást. Itt említjük meg, hogy a mobiltelefonra optimalizált weboldalak is élvezettel böngészhetők az okoseszköz segítségével.

Applikáció nélkül nem ér semmit

Természetesen a szemüvegben lévő okostelefonra telepíteni kell a megfelelő programot, amely a 3D virtuális élményt előállítja. Alapesetben a Google Térkép programjában a Google Street View rendelkezik ilyen funkcióval. Az okostelefon beépített giroszkópjának és tájolójának segítségével 360 fokban virtuálisan körülnézhetünk a világ bármely pontján. A játékokban és filmnézés közben tapasztalható 3D élményen túl azonban nem teljesen világos, hogy mire lehet hosszabb távon használni az eszközt. Annyi biztos, hogy a Samsung óriási marketing reklámhadjáratot indított a vr szemüveg népszerűsítése érdekében. A Samsung Galaxy S7 okostelefon előrendelői például ingyen juthattak hozzá, a továbbiakban pedig árengedményeket kapnak a szemüveg vásárlói. A 3D tévék lassú terjedéséből kiindulva úgy tippeljük, hogy ez a kütyü sem fog „világuralomra” törni. Sokan a virtuális konferenciák lebonyolításában látták a potenciális használhatóságot, de mivel a telefon kamerája a szemüveg sötétjébe van zárva, ezért a videokonferencia, mint lehetőség, fel sem merülhet. Várjuk az újabb Appokat, melyek okosan kihasználják a 3D virtuális valóság szemüveget.


Weboldal optimalizálás – Google helyezés javítás

Kulcsszavak organikus Google-kereséshez: Milyen a virtuális valóság szemüveg okostelefonhoz, ez a legújabb mánia. A 3D virtuális valóság szemüveg a Samsung okostelefonnal a Google applikációival használható, de játékok élményének tökéletesítésére is jó. A legfontosabb kifejezések a hír kategóriában – honlap Google optimalizálás ezekre a kulcsszavakra: újdonság, marketing kampány, weboptimalizáció mobil okostelefon kijelzőre, Samsung, vr szemüvegVirtuális valóság szemüveg, mobil okostelefon, 3d sisak, Közösségi marketing, facebook, kollektív tudat. Weblap optimalizálás Google kereséshez – organikus helyezés javítás a honlap SEO módszerével. Kollektív tudat. Mobil telefon applikáció

A marketing fele kárba vész

Miért skizofrén cucc a tartalom- és linkmarketing?

linkmarketing áraA laikus körökben gyakran emlegetett mondás szerint a marketingre fordított pénz fele kárba vész – csak az a baj, hogy nem tudni, melyik fele az, ami veszendőbe megy. És az sem biztos, hogy a link- és tartalommarketing területén is így van ez.

Kedvenc bloggerünk a Marketing Econimist egy friss felmérését ismertetve arról ír, hogy „az internetes marketing a jövőben nem az offline eszközök kiegészítőjeként jelenik majd meg, hanem egyre inkább központi jelentőségre tesz szert. Ma azonban még gyakori, hogy a vállalatvezetők nem látják világosan, hogyan mérhető a világhálós kampányok hatása és hatékonysága, mint ahogy a weboldal tulajdonosok sem értik még a linkmarketing értelmét.”

Az idézet első fele világos, hiszen az elmúlt évek óta sok szó esik a marketingcsatornák integrálásáról és optimalizálása összehangolásáról, egyre gyakrabban találkozni a webre kihegyezett kampányokkal. (Már nálunk sem szokatlan, ha egy rádiós kampány azzal végződik, hogy „a részleteket keresse fel weboldalunkon, a wéwéwé….címen”. Más kérdés, hogy a vajon a felszólításra mennyien rohannak azonnal számítógépükhöz, hogy azonnal beírják a megadott címet.)

Az idézet második felét azonban nehezebb értelmezni. Az üzleti életben gyakran emlegetett mondás szerint a marketingre fordított pénz 50 százaléka kárba vész – csak az a baj, hogy nem tudni, melyik 50 százalék az. Nos, az internetes marketing és keresőmarketing újdonsága, varázsa, meggyőző ereje (a lézerbomba-pontosságú célozhatóság mellett) éppen a mérhetőségben rejlik.

Online tartalommarketing stratégia a weboldalon

Akik nem tudják, hogyan mérhetők a világhálós kampányok, azoknak nem sok fogalmuk van az online linkmarketingről. A területtel foglalkozó szakemberek felelőssége tehát, hogy „megtanítsák” megrendelőiknek, mit is akarjanak, kérjenek – mérjenek. (A jelenlegi állapotokat jól tükrözi, hogy miközben az online marketing egyre kifinomultabb eszköztárral rendelkezik, sok megrendelő továbbra is ragaszkodik a nagy, de vegyes közönség által látogatott portálok nyitóoldalak tetején elhelyezett – meglehetősen gyengén muzsikáló – hagyományos „bannerekhez”.) > Elolvasom ezt a cikket

A játék a cica kedvenc időtöltése

macska kaparófa

Az állatok otthon is körülvesznek minket. Sokfajta állatot lehet otthonunkban tartani, így egy kellemes életet teremthetünk nemcsak magunknak, hanem állataink részére is. A cica az egyik legkedveltebb háziállat, a kutya után a második legnépszerűbb. Sokan tartják a lakásban, magában is sokáig kényelmesen elvan. Időnként azért igényli a törődést és a kényeztetést, de azt is szereti, ha önállóan jöhet-mehet, ahová csak akar. Szokták mondani, hogy a macskák öntörvényűek és csak azt csinálják, amit ők szeretnének.

A cicák nagyon kedves kis állatok. Szükségük van a figyelmünkre, le kell őket foglalni akkor is, ha egyedül vannak, hogy ne unatkozzanak, ha nekünk éppen nincs időnk kényeztetni őket.

Mint minden háziállat tartásánál, szükségünk lesz egypár kellék beszerzésére. Az alapszükséglet a következő: etető- és itatótál, macskaalom. Ezen kívül szükség lehet egyéb felszerelésre is, mint például nyakörv, fekhely, szállítódoboz, és mivel a cicák nagyon szeretnek játszani, ezért ajánlott játékokat is beszerezni.

Erre a célra kitűnően alkalmas a különféle méretű és formájú macska kaparófa. A kaparófa nem hiányozhat egy otthonból sem, ahol cica is lakik. Fejleszti kedvencünk mozgáskészségét, ügyességét, élesíti rajta karmait, így nem teszi tönkre bútorainkat.

Kaparófa lehet bármilyen olyan macskabútor, amelyen a cica élesítheti a karmait vagy kinyújtózhat. Egy  nagyobb méretű kaparófa mindemellett egy olyan pihenő felületet  is tartalmaz, amelyen cicája  kedvére lustálkodhat. Ahhoz azonban, hogy kedvencét jobban érdekelje a kaparófa mint a bútorai, meg kell felelnie pár követelménynek.

A kaparófa legyen stabil

Gondoljon csak bele, ha a cicája átugrik a heverőről a kaparófára, nem dől az fel a hirtelen súlytól? Biztonságosan tudja a cica a játékot használni?  Minél magasabb a konstrukció, amelyet választ, annál szélesebbnek és nehezebbnek kell lennie az alapnak. Csak így érhető el a kívánt stabilitás.

A kaparófát akár az erkélyen is elhelyezheti, fontos azonban ebben az esetben, hogy biztosítsa a cica biztonságát például védőhálóval, hogy ki ne essen az erkélyről.

A kaparófa anyaga

Kerülje az olyan anyagú kaparófákat, amelybe a cica karma beleakadhat, pl. a szőnyeg borításút. Az ideális anyag a durvább természetes fonal bevonat, például  a kókuszdió, kender vagy szizálszál.

Hogyan válasszuk ki a számukra megfelelő cica kaparófát?

Ne válasszon csakis a kaparófa kinézete szerint, vegye figyelembe a cica méreteit, korát, valamint fontos tényező a lakás térbeli lehetősége is. Amennyiben nagy lakása, háza van, nyugodtan válasszon nagyméretű cicabútort kedvencének. Ha viszont lakása kicsi, át kell gondolnia, hova szeretné elhelyezni a kelléket, és eszerint választani a többféle lehetőség közül.

Válassza ki a legmegfelelőbb kaparófát, ezzel biztosítva a nyugodt és elégedett életet magának és kedvencének egyaránt.