Wpc kerítés

wpc kerítés

Milyen anyag a wpc?

A wpc egy kompozit anyag, azaz egy több összetevőből, alapanyagból készült anyagszerkezet. Esetünkben ez műanyagot, fát, bambuszőrleményt és egyéb kötőanyagokat jelent. A természetes összetevők adják a wpc természetes jellemzőit, a fa közeli érintést. A műanyag komponens a felelős a nedvesség ellen való ellenállóképességért.

Miért előnyös a wpc kerítés?

Egy kerítés, mint bármilyen egyéb épített szerkezet esetén több kritériumot is szeretnénk kielégíteni. Az alapvető funkció, hogy elzárjuk a külső teret a belsőtől. Ez vehet szimbolikus, mint egy sövény és lehet biztonságos, mint egy betonfal. Wpc kerítés mindkét funkciót el tudja látni. ha zárt rendszert alkalmazunk, akkor az lehet kellően biztonságos. Amennyiben hézagos kialakítást alkalmazunk, akkor azzal a “börtönérzés” mellőzésével egy természetes jellegű megjelenést egy egészséges, szellős kialakítást hozhatunk létre. Nyilván, anyagában a wpc nem olyan erős, mintha betonkerítést építenénk, hiszen vágó szerszámokkal megbontható.

Wpc kerítés karbantartási igénye

Egy épített blokk vagy kőkerítésnél a talajból felszivárgó nedvesség ellen kell védenünk a kerítést, illetve az évek során rárakódó szennyezés, felületképzés károsodása, esetleg a fagyási károk után kell esztétikai karbantartást végeznünk. Hasonlóan ellenálló tud lenni egy alumínium rendszer is. Az alumínium maximum mechanikai hatásokkal szemben szenvedhet el esztétikai károsodásokat. A porfestett felületet azonban nem túl egyszerű eredetihez azonos minőségben festeni. A wpc kerítés egy igen hálás anyag ebből a szempontból. Homogén szerkezetéből adódóan nem szivárog bele a nedvesség, fagyveszély nem fenyegeti. A wpc kerítés műanyag alkotórészének köszönhetően a nedvesség nem károsítja, nincs szükség festésre, egyéb karbantartásra. A fa kerítés rendkívül szép tud lenni a maga természetességével, viszont ahhoz, hogy a kondícióját megőrizzük és ne induljon el egy természetes lebomlási folyamat irányában, szükséges a folyamatos állagmegóvás, az olajjal való rosttelítettség biztosítása és/vagy a felület homogén bevonatképzése lakkal, fedőfestékkel.

Szerelhetőség, megmunkálhatóság

Egy blokkból épített kerítéshez gyakran valamilyen vizes bázisú kötőanyag szükséges, darabolásához gyémántvágós berendezések szükségesek, szállítása, mozgatása nagyobb teljesítményt igényel, hiszen nagyobb tömegről van szó. Ha valamilyen fémmel dolgozunk, akkor előregyártott szerkezetben gondolkodhatunk, a helyszíni méretreszabás esetén a vágott fémfelületet ugyanis a helyszínen kell korrózió ellen kezelni. A fa vagy wpc kerítéselem esetében ez egyszerűbb, bár fa esetén egy festőműhelyben történő festés biztosabb eredményt ad, mintha a szerelés után kezelnénk. Megmunkálásához pár egyszerű gép szükséges, fúró és kézifűrészgépek. Wpc kerítés alkalmazásakor úgyszintén.

Kezelés

Ebben a wpc kerítés a legkényelmesebb megoldás, sem festést, sem pácolást nem igényel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük