Hogyan őrizhetjük meg az egészségünket?

egészségmegőrzésHarmóniában lenni önmagunkkal nemcsak azért fontos, mert máskülönben boldogtalanul telnek a mindennapjaink, hanem mert a lelki bajok hosszútávon minden bizonnyal testi problémákhoz is vezetnek és kikerülünk az egészséges életmód égisze alól.

Lelki-testi egészség

Ahhoz, hogy az egészségünket megőrizzük nem pusztán a kialakult betegségeinket kell kezelnünk, hanem elsősorban az egészséges életmódot kell kialakítanunk és fenntartanunk.

Mit tehetünk ennek az életmód kialakításának érdekében?

  • kiegyensúlyozott, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag étrendet alakítunk ki
  • hetente legalább 3-4 alkalommal végzünk nagyobb fizikai aktivitást igénylő mozgásformát, sporttevékenységet
  • száműzzük az életünkből a stressztényezőket, ha ehhez szükséges akkor változtatunk az életünkön, akár munkahelyváltás, akár menekülés egy rossz párkapcsolatból
  • rendszeres szűrővizsgálatokra járunk, különösen, ha vannak kockázati tényezőink
  • olyan társas kapcsolatok kialakítására törekszünk, amelyekben jól érezzük magunkat, ahol valódi társakra találunk, legyen az baráti, vagy párkapcsolati
  • pozitív életszemlélettel szemléljük az életünket

A legtöbb tényező tőlünk, rajtunk függ. Ahogy mondani szokás, mi írjuk a saját életünk történetét. Befolyásolni tudjuk, hogy mennyire vagyunk testi-lelki harmóniában önmagunkkal.

Ha el tudjuk érni, hogy minden területén az életünknek kiegyensúlyozottak legyünk, akkor mondhatjuk azt, hogy egészséges életmódot élünk és nem adjuk meg a betegségek táptalaját.

A lelki béke mellett nagyon fontos, hogy a testünkben is jól érezzük magunkat. Mert hogyan is lehetne békében valaki belülről, ha kívülről nem elégedett magával. Ezért fontos, hogy ha súlyproblémáink vannak, akkor tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy leküzdjük.

Sokszor nem könnyű, sokszor nehéz belekezdeni és talán még nehezebb kitartani benne, de, ha meg sem próbáljuk, akkor csak magunkat hibáztathatjuk.

Ha sikerül elindulni a fogyás útján, akkor nem csak, hogy a bőrünkben jobban fogjuk érezni magunkat, de a szervezetünk is hálás lesz és kevesebb rizikótényezőnek tesszük ki magunkat.

Ha nem tudjuk, hogy hogyan kezdhetnénk bele a fogyókúrába, vagy már túl sok kudarcot vallottunk, akkor igazi segítséget jelenthet, ha kipróbáljuk a sibutramine hatóanyagú fogyasztószerek nyújtotta segítséget. Igazi forradalmi újításon alapszanak, amelyek valós hatást érnek el és nagyban megkönnyítik a súlycsökkenést. Érdemes sibutramine beszerzése előtt megnézni a több száz felhasználói sibutramine rendelés véleményeket és tapasztalatokat, illetve összehasonlítani az árakat.

Érdemes tájékozódni a témában és mindent elkövetni a testünk és lelkünk egészségének érdekében

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük